Reset Password

Your search results

Piškoti in zasebnost

Z uporabo spletnega mesta LILL.SI uporabnik potrjuje, da se strinja s politiko zasebnosti in piškotkov.

 

LILL.SI politika zasebnosti

Ker cenimo vašo zasebnost, vaše podatke skrbno varujemo.

Namen politike zasebnosti spletnega mesta LILL.SI je, seznanitev uporabnikov, obiskovalcev, kupcev ali potencialnih kupcev spletnega mesta LILL z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja Storitve v turizmu in projektna dela, Martina Majcen s.p., Prijateljeva ulica 17, 1000 Ljubljana. Kontakt e-mail: martina@lill.si

Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo naših spletnih strani po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih dobimo od vas, ko obiščete in uporabite spletno mesto LILL.SI ali pa nam jih posredujete na drug način, recimo preko elektronske pošte ali po telefonu.

 

Upravljalec podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje Storitve v turizmu in projektna dela, Martina Majcen s.p., Prijateljeva ulica 17, 1000 Ljubljana. Kontakt e-mail: martina@lill.si

Vsa vprašanja v zvezi z politiko zasebnosti in obdelavo podatkov lahko pošljete na elektronski naslov: info@lill.si (Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti “LILL.SI” ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na nas. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili – pisno in v skladu s predpisi.)

Skladno z nameni (opisanimi v nadaljevanju politike zasebnosti), zbiramo naslednje osebne podatke:

– osnovne podatke o uporabniku (ime in priimek, naslov prebivališča, kraj);

– kontaktne podatke in podatke o vaši komunikaciji z nami (e-poštni naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina email komunikacije) ;

-način pridobitve uporabnika oziroma kako je uporabnik prišel v stik z nami (npr. preko spletne strani, preko prijavnih obrazcev na spletni strani, preko oglasne kampanje, …);

-podatke o vaših nakupih in izdanih računih (datum nakupa,podatki o rezervaciji, cene, skupni znesek nakupa, način plačila, številka in datum izdaje računa, ipd.);

-podatke o uporabi spletnega mesta (datumi in ure obiskov spletnega mesta, obiskane strani oz. URLji, čas zadrževanja na posamezni strani, število obiskanih strani, skupni čas obiska spletnega mesta, opravljene nastavitve na spletnem mestu) ter podatke o uporabi prejetih sporočil (e-pošta);

-podatke iz izpolnjenih obrazcev na naši spletni strani, npr. prijava na novice. promocijski kuponi;

-druge podatke, ki nam jih prostovoljno podate ob zahtevi na določene storitve, ki te podatke zahtevajo.

Ne zbiramo in ne obdelujemo vaših osebnih podatkov, razen v primerih ko nam vi to omogočite oz. v to privolite, recimo ob naročilu izdelkov ali storitev, ob komentiranju izdelkov, prijavi v uporabniški račun, ko se naročite na prejemanje novic, ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali pa za obdelavo obstaja zakonit interes.

 

Hramba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili samo toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, s katerim so bili vaši podatki zbrani oz. obdelani. Primeri so : izpolnitev naročil, pošiljanje obvestil po el. pošti, preverjanje plačil…

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje kot to opredeljuje oz. predpisuje zakon. Osebne podatke ki jih zbiramo in obdelujemo za izvedbo pogodbe, hranimo za obdobje potrebno za izvršitev pogodbe in 5 let po prenehanju pogodbe.

Osebne podatke, ki smo jih pridobili in obdelujemo na podlagi zakonitega interesa ali vaše osebne privolitve, hranimo trajno do vašega preklica. Če je dosežen namen ali pa bi določena storitev z naše strani prenehala delovati, se vaši podatki izbrišejo še pred preklicem ali če tako določa zakon.

Po preteku obdobja hrambe, vaše osebne podatke anonimiziramo oz trajno izbrišemo.

 

Namen obdelave in podlaga za obdelavo podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah: zakon in pogodbeni odnosi, privolitev posameznika in zakoniti interes.

Obdelava podatkov na zakonski podlagi in pogodbenih odnosov

Vaše osebne podatke potrebujemo za sklenitev in izvajanje pogodbe z nami-pogodbena obveznost. Če nam ne zagotovite osebnih podatkov, z vami ne moremo skleniti pogodbe in izvesti storitev ali dobaviti naročenih izdelkov po pogodbi, ker v tem primeru nimamo potrebnih podatkov za izpolnitev pogodbe.

 

Namen obdelave

Sklenitev in izvajanje pogodbe da lahko izpolnimo vaše rezervacije, komuniciramo z vami, preverjamo status plačil, obveznosti….

Pošiljanje obvestil o novostih, ponudbah, popustih ali drugih vsebinah preko e-maila – svoje uporabnike in kupce, obveščamo o novostih, ugodnostih, o izdelkih, vsebinah… Kot uporabnik ali kupec spletnega mesta LILL.SI, lahko kadarkoli zahtevate prekinitev elektronskega načina obveščanja in obdelave osebnih podatkov. Zahtevo za prekinitev lahko izvedete kadarkoli preko povezave za odjavo v prejetih elektronskih sporočilih ali pa podate pisno zahtevo na elektronski naslov info@lill.si

 

Zakoniti interes

Podatke lahko obdelujemo tudi na podlagi zakonitega interesa, razen kadar nad zakonitimi interesi prevladajo temeljne pravice in svoboščine posameznika in z njim povezani osebni podatki.

 

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki običajno vsebujejo zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Piškotki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. S piškotki lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Brez uporabe nekaterih piškotkov, spletna stran ne more delovati pravilno. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene..

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete naše spletno mesto, nastavljene da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo tudi na  spletni strani informacijskega pooblaščenca.

Kje se piškotki uporabljajo na naši spletni strani?

Na spletni strani LILL.SI uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi, t.i. lastni piškotki, so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti kvalitetnih storitev, delovanja nakupne košarice ali npr. varnega nakupa v spletni trgovini.

 

Piškotki Provider Type Trajanje Opis
_icl_current_language lill.si HTTP 1 dan Shranjuje uporabnikovo nastavitev jezika na spletni strani / Saves user’s preferred language on website
wpml_browser_redirect_test lill.si HTTP Sejni Shranjuje uporabnikovo preferenco jezika na spletni strani / Saves user’s preferred language on website

 

 

 

coupon lill.si HTTP 1 mesec Coupon code for next reservation
booking_end_date_cookie lill.si HTTP 1 mesec Saves last booking to date
booking_guest_cookie lill.si HTTP 1 mesec Saves last number of guests
booking_prop_id_cookie lill.si HTTP 1 mesec Saves ID of last viewed property
booking_start_date_cookie lill.si HTTP 1 mesec Saves last booking from date

Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani in nam omogoča prilagajanje, izboljšave za boljše uporabniške izkušnje. Med te piškotke spada npr. spletna analitika, ki nam omogoča primerjavo obiskovalcev, analizo obiska posameznih podstrani, statistiko ogleda izdelkov itd…. (Google Analytics – Privacy Policy )

_ga lill.si HTTP 2 leti Registers a unique ID that is sed to generate statistical data on how the visitor uses the website.
_gat lill.si HTTP 1 dan Used by Google Analytics to throttle request rate
_gid lill.si HTTP 1 dan Registers a uniqe ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
collect google-analytics.com Pixel Sejni Piškotek pošilja podatke Google Analytics o uporabnikovi napravi in vedenju. / Used to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behavior.
mailchimp_landing_site lill.si HTTP 27 dni Za beleženje načina kako/kje je uporabnik vstopil na spletno stran. Storitev izvaja ponudnik Mailchimp / Used to register how the user entered the website – This function is provided by Mailchimp.

 

Piškotke uporabljamo tudi za povezavo naše spletne strani s spletnimi socialnimi omrežji, kjer lahko uporabniki delite svoje izkušnje z nami na teh omrežjih kot tudi, da lahko komentirate, postavljate vprašanja v zvezi z artikli in storitvami ali ocenjujete artikle. (Facebook – Privacy Policy)

 

Piškotki za marketinške aktivnosti

Poleg lastnih piškotkov uporabljamo še piškotke tretjih (npr: Facebook,….). Če želite informacije kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike uporabe na njihovih spletnih mestih.

Facebook – Privacy Policy

Google – Privacy Policy

Mailchimp – Privacy Policy

Instagram – Privacy Policy

Pogodbena obdelava osebnih podatkov

Brez pogodbenih obdelovalcev, dejavnosti spletne trgovine in storitev ne bi mogli izvajati, niti zagotavljati. S to politiko zasebnosti soglašate, da lahko vaše podatke zaupamo našim pogodbenim obdelovalcem v mejah pooblastil in v skladu z nameni ki so del naše politike zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci :

-računovodski servis

-vzdrževalci spletne trgovine, IT sistemov

-ponudniki plačilnih sistemov (SIX Payment Services)

-ponudniki booking sistema (my-rent.net)

-ponudniki pošiljanja e-mailov (Mailchimp, WordPress in drugi…)

-ponudniki za spletno oglaševanje (Facebook, Gooogle…)

 

Svoboda izbire in pravice glede obdelave podatkov

Lahko se odločite, da nam vaših podatkov ne boste posredovali. V tem primeru ne boste mogli dostopati do določenih funkcij spletne strani. V primeru sprememb vaših osebnih podatkov : (elektronski naslov, naslov bivanja, telefonska številka), vas prosimo da nas obvestite na elektronski naslov info@lill.si. V primeru, da se želite odjaviti iz naših novic, nam to sporočite na elektronski naslov info@lill.si.

 

Pravice uporabnika v zvezi z obdelavo podatkov

Kot upravljalec, vam moramo zagotoviti pošteno in pregledno obdelavo podatkov. Kot uporabnik imate naslednje pravice:

 

Pravica do preklica privolitve.

V primeru, da ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico da to privolitev kadarkoli prekličete. To ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov ki se izvaja do preklica privolitve.

Privolitev lahko prekličete v pisni obliki/pisni izjavi, ki jo pošljete na naš kontakt info@lill.si.

Če se odločite za preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov, je možno, da ne bomo mogli več nuditi naših storitev (npr. prejemanje novic…), ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče izvajati.

 

Pravica do dostopa osebnih podatkov

Kot uporabnik, imate pravico od upravljalca osebnih podatkov, pridobiti potrditev ali se obdelujejo vaši osebni podatki. Če se vaši podatki obdelujejo, imate pravico do dostopa osebnih podatkov ki se obdelujejo, pridobitev informacij o namenu obdelave, vrsti obdelovanih podatkov, hrambi podatkov, pravici o popravku, pravici do izbrisa…

 

Pravica do popravka osebnih podatkov

Uporabnik ima pravico, od upravljalca zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov, dopolnitev nepopolnih podatkov.

 

Pravica do pozabe/izbrisa osebnih podatkov

Od upravljalca, imate pravico zahtevati, da izbriše osebne podatke v zvezi z vami (v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov). Kot upravljalec moramo v razumnem roku podatke izbrisati, če obstaja kakšen od razlogov : 1. da podatki niso več potrebni za namene za katere so bili zbrani, 2. če prekličete privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne obstaja pa zakonska podlaga za obdelavo, 3. Če so bili podatki obdelani nezakonito, 4. Če ugovarjate obdelavi podatkov.

 

Pravica omejitve obdelave podatkov

Uporabnik ima pravico od upravljalca zahtevati omejitev obdelave podatkov.

 

Pravica do prenosa/prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico da prejmete vaše posredovane osebne podatke, pravtako jih lahko posredujete oz prenesete na drugega upravljalca, kadar obdelava podatkov temelji na pogodbi ali na privolitvi v obdelavo osebnih podatkov.

 

Pravica do ugovora obdelavi:

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov ni v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

Vse zahteve iz naslova uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko v pisni obliki naslovite na upravljalca, na elektronski naslov : info@lill.si

Upravljalec bo podal odgovor na zahtevek, najkasneje v roku enega meseca od prejema zahtevka.

 

Obveščanje o kršitvi varstva osebnih podatkov

Če pride do kršitve varstva osebnih podatkov, je upravljalec o kršitvi dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ. Upravljalec ni dolžan obvestiti pristojni organ samo v primeru, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine uporabnika. Upravljalec je dolžan obvestiti policijo ali pristojno tožilstvo, če ob kršitvi varstva osebnih podatkov obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Če gre za kršitev z oceno velikega tveganja za uporabnika na katerega se osebni podatki navezujejo, ga je upravljalec dolžan o kršitvi obvestiti nemudoma.

 

Spremembe in objave politike zasebnosti

Spremembe naše politike zasebnosti in piškotkov, bodo objavljene na spletnem naslovu LILL.SI

Z uporabo naših spletnih strani, potrjujete, da sprejemate in se strinjate s celotno vsebino naše politike zasebnosti in piškotkov.

 

LILL.SI September 2020